Wanneer je een bedrijf runt, is schade aan je infrastructuur wel het laatste wat je kan gebruiken. Niet alleen kost het je steeds veel geld, bovendien wordt de vlotte werking van je activiteiten erdoor verhinderd. Je kan deze schade gemakkelijk voorkomen door aanrijbeveiliging te (laten) installeren in je magazijn, op je bedrijfsterrein, parkeergarage of aan je elektrische laadpalen.
Wat is aanrijbeveiliging?
Aanrijbeveiliging is een allesomvattende term voor alle hulpmiddelen die ervoor zorgen dat aanrijdingen voorkomen worden. De beveiliging beschermt zowel je voertuigen en materialen als je infrastructuur. Aanrijbeveiliging is niet verplicht, maar wel een nuttige investering. Je voorkomt er schade en tijdverlies mee. Voor laadpalen kan aanrijbeveiliging wel verplicht worden door je verzekeringsmaatschappij. Gelukkig kan dit met kleine ingrepen snel in orde gebracht worden.
Welke vormen van aanrijbeveiliging bestaan er?
De meest voorkomende vormen van aanrijbeveiliging zijn poortbeschermers, hoogtebegrenzers, wieldwingers en stootpalen. Poortbeschermers zijn stalen omhulsels die de geleiders van de wieltjes van je sectionaalpoorten beschermen. Hoogtebeschermers zorgen ervoor dat de bovenkant van je poorten niet beschadigd kunnen worden door heftrucks of vrachtwagens. Hoogtebeschermers kunnen indien gewenst flexibel zijn met een beweegbare lat.
Wieldwingers bestaan in versies met en zonder knik. Die met knik gebruik je voornamelijk om vrachtwagens te geleiden ter hoogte van laadkades. Ze vormen dan een soort trechter die de vrachtwagen geen andere keuze laat dan de juiste weg te volgen. Wieldwingers zonder knik kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk maar aan weegbruggen, het stockeren van (winkel)karren of de bescherming van je machines. Stootpalen beschermen je gebouw op verschillende manieren. Een stootpaal kan ingezet worden als beveiliging tegen ramkraken en aanrijdingen. Ze zijn vooral heel efficiënt bij zogenaamde puntrisico’s, zoals uitstekende delen en de hoeken van gebouwen en installaties. Omdat ze zo multi-inzetbaar zijn, kan je een stootpaal in verschillende types en materialen aankopen.
Aanrijbeveiliging op maat
Wanneer je overweegt om aanrijbeveiliging te (laten) installeren, laat je dan zeker adviseren door een specialist. Hij of zij kan met jou bekijken welke vormen van aanrijbeveiliging nuttig en haalbaar zijn op jouw terrein. Je kan ook aanrijbeveiliging op maat laten ontwerpen. Het is dus zeker nuttig om een offerte te laten maken om te zien wat mogelijk is voor jou. Wanneer je ervoor kiest om aanrijbeveiliging te gaan gebruiken, kan je bekijken of je het zelf installeert of het laat installeren door specialisten. Sowieso kan je nadien nog bij je vakman terecht voor herstellingen en advies.
Klik hier voor meer.
Geef een reactie